Деветашко плато

Деветашкото плато

Красива и все още непокътната природа се крие в Полите на Предбалкана. Прекрасното Деветашко плато крие в себе си невероятни природни чудеса и съхранява богатата история, бит и култура на селищата, простиращи се по територията му. Това са 9 малки, но очарователни селца, чиито жители, макар и силно намалели, не оставят своя роден дом, предават на поколенията своите традиции и напомнят на гостите си за великите личности и събития, с които техния край се слави.

Това са Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава, разположени в административните области на общините Ловеч, Летница и Севлиево.В околията на всичките селища се простират множество уникални и невероятни природни забележителности, които с всяка изминала година биват посещавани от нови и нови туристи.

Деветашко плато

Деветашката пещера

Най-известни са местност Маарата, където се леят красивите Крушунски водопади – водна красота без прецедент сред всички български забележителности. В село Къкрина се намира именитото Къкринско ханче – символ на българския дух и неутихващата жажда за свобода. Многобройни са пещерите в Деветашко плато, привличащи много туристи, които остават запленени от красотите на района.

ПРОЧЕТЕТЕ НЕВЕРОЯТНИТЕ ИСТОРИИ НА ВСИЧКИ СЕЛА В ДЕВЕТАШКО ПЛАТО, ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НЕВЕРОЯТНИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ДЕВЕТАШКОТО ПЛАТО И ПОДЗЕМНИТЕ КРАСОТИ НА ПЕЩЕРИТЕ В РАЙОНА.

ПРОЧЕТЕТЕ И ЗА ДРУГИ НЕВЕРОЯТНО КРАСИВИ, НО НЕИЗВЕСТНИ БЪЛГАРСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ.